7.2. Inzetten op een toekomstgericht werking en participatieve bedrijfscultuur

7.2.1. De VRT werkt een HR-beleidsplan uit

Onder het motto ‘Talent beter laten samenwerken voor de maatschappelijke opdracht van de VRT’ is een beleidsplan uitgeschreven dat een toekomstvisie uittekent voor alle domeinen van het HR beleid, van cultuur- en talentontwikkeling, over verloningsbeleid tot welzijn. Jaarlijks worden op basis van de concrete behoeften van de afdelingen en de realisatie van deze toekomstvisie - gegeven de beschikbare middelen - de prioriteiten bepaald om hierin vooruitgang te realiseren.

Het streven naar een sterke samenwerkingscultuur staat hierin centraal. In het beleidsdocument ‘Fier op de VRT’ wordt aan de hand van 15 thema’s (zoals vertrouwen, feedback geven, leiderschap, kostenefficiënt werken, edm) beschreven wat deze gewenste cultuur inhoudt. De visie en doelstellingen van de verschillende HR domeinen zijn zo bepaald dat deze allen bijdrage tot de totstandkoming ervan. Bij middel van een 2-3 jaarlijkse bevraging bij de medewerkers over alle thema’s wordt de vooruitgang opgevolgd.

Zo werd op basis van de bevraging van eind 2018 in 2019 een nieuwe verbetercyclus opgestart. De resultaten werden op teamniveau toegelicht, analyses besproken om te komen tot verbeteracties per afdeling en team. In deze initiatieven vormen de zogenaamde ‘Fier op VRT’-trajecten een belangrijke hefboom.  Op een systemische wijze wordt breed en diepgaand de issues binnen een team in kaart gebracht en handvatten en begeleiding voorzien om hiermee als team aan de slag te gaan. In 2019 zijn 70 trajecten opgestart. Maar ook kleinere initiatieven geïnitieerd en opgepakt door de teams zelf vormen een belangrijke schakel om de verandering in beweging te houden.

De performantiemaatstaf blijkt hiermee behaald te zijn.