MARKTANALYSE – CRC-beslissingen van 25 maart 2021 betreffende de goedkeuring van de referentieaanbiedingen van Telenet en VOO NV in het Nederlandse taalgebied - wholesaletoegang tot het digitale en analoge tv-aanbod

Op 29 juni 2018 heeft de Conferentie van Regulatoren van de elektronische Communicatiesector (CRC) een aantal beslissingen genomen in verband met de analyse van de breedband- en omroepmarkten, waaronder met name een beslissing met betrekking tot de analyse van de markt voor televisieomroep in het Nederlandse taalgebied.

Overeenkomstig deze beslissing dienen de betreffende kabeloperatoren, Telenet en Voo NV, hun netwerken open te stellen voor alternatieve operatoren door wholesaletoegang tot het digitale en analoge TV-aanbod aan te bieden. Zij moeten, als bijhorende transparantieverplichting, hiervoor een referentieaanbieding publiceren.

Op 25 maart 2021 werden door de CRC de definitieve beslissingen aangenomen omtrent de analyse van de kwalitatieve aspecten van de referentieaanbiedingen van Telenet en Voo NV met betrekking tot de markt voor televisieomroep in het Nederlandse taalgebied.

Door de CRC werden op 25 maart 2021 eveneens gelijkaardige beslissingen aangenomen wat België en de andere taalgebieden betreft. Deze zijn beschikbaar op de websites van het BIPT, de CSA en Medienrat.

maandag, 29 maart 2021