Aanvraag tijdelijke zendvergunning Radio Flamingo afgewezen

Het gemeentebestuur van Sint-Agatha-Berchem vraagt per brief van 29 december 2014 een tijdelijke zendvergunning aan naar aanleiding van een zes maanden durend educatief radioproject ‘Radio Flamingo’ van het samenwerkingsverband Brede School Flamingo. De aanvrager wenst tijdens de afsluitende week van het project (20 maart – 27 maart 2015), alle tijdens het project gemaakte radio-items te bundelen en elke school uit het samenwerkingsverband een (voormid)dag FM-radio uitzendtijd te schenken.

Het Mediadecreet bepaalt dat naar aanleiding van evenementen en voor experimenten in het teken van het uittesten van nieuwe technologieën een tijdelijke vergunning kan uitgereikt worden voor de duur van het evenement.

De afdeling Cultuur en Media van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media meldt aan de VRM dat er voor dit evenement geen frequentie beschikbaar is, aangezien er voor Brussel Hoofdstad en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het algemeen geen frequenties meer beschikbaar zijn.

Bijgevolg kan de gevraagde tijdelijke zendvergunning niet worden toegekend.


 

Meer weten over het aanvragen van een tijdelijke zendvergunning?

Mediadecreet

Met behoud van de toepassing van de bepalingen van paragraaf 4 mag de Vlaamse Regulator voor de Media uitsluitend een zendvergunning toekennen aan lineaire omroeporganisaties en aan etheromroepnetwerken. De Vlaamse Regulator voor de Media kan ook naar aanleiding van evenementen en voor experimenten in het teken van het uittesten van nieuwe technologieën een tijdelijke zendvergunning uitreiken voor de deur van het evenement.

Partij 1:
Partij 2:
Kamer:
Algemene kamer
Datum publicatie: 2 maart 2015
Beslissingsnummer:
2015-011
Type procedure:
Vergunning