Aanvraag tijdelijke zendvergunning (DAB+) kan niet toegekend worden

Korte samenvatting van de beslissing:

De VRM ontving een aanvraag voor een tijdelijke zendvergunning voor een DAB+-pilootproject van VZW Planet Rock, VZW FM Goud Bree en VZW Culturele Radio Maaskant, allen erkend als lokale radio-omroeporganisatie. Door de initiatiefnemers worden als mogelijke frequenties 8A en 12D voorgesteld.

De VRM heeft de aanvraag voor een tijdelijke zendvergunning in DAB+ voorgelegd aan het departement Cultuur, Jeugd en Media met de vraag om advies ter zake. In advies worden de beschikbare frequenties opgesomd, zoals voorzien in het oorspronkelijk digitaal frequentieplan van de Vlaamse Gemeenschap voor band III: frequentieblokken 12A, 11A, 5A, 5D en frequentiekanaal 10.

Frequenties die nog niet voorkomen in het plan van Genève 2006 van de Vlaamse Gemeenschap dienen volgens het akkoord van Genève 2006 te worden goedgekeurd door de buurlanden en dus de coördinatieprocedure positief te doorlopen.

Van juni 2006 tot op heden zijn er in band III voor de Vlaamse Gemeenschap geen bijkomende frequenties (t.o.v. deze hierboven opgesomd) met alle buurlanden positief gecoördineerd.

Er lopen onderhandelingen met de buurlanden over wijzigende TDAB+-plannen in band III wat betekent dat eventuele nieuwe frequenties en/of nieuwe implementatievoorwaarden in diverse onderhandelingsfora ter sprake kunnen komen. Op korte termijn zullen echter geen potentieel voorgestelde wijzigingen aan TDAB+-frequentieplannen in Vlaanderen goedgekeurd kunnen worden door al onze buurlanden.

Bijgevolg zijn er momenteel geen positief gecoördineerde ‘vrije’ TDAB+-frequenties. Het is dan ook niet mogelijk dat de VRM een tijdelijke zendvergunning verleent voor het (proef)project van de aanvragers.


Op de hoogte blijven van het nieuws van de VRM?

Twitterwww.twitter.com/vrmmedia
Whatsapp-verzendlijst: +32 492 13 07 03 (voeg VRM toe aan het adresboek in je smartphone en stuur in Whatsapp een bericht met 'naam voornaam, inschrijving'
LinkedinOnze Linkedin-pagina kan bereikt worden via deze link.
Facebook: Onze Facebook-pagina kan bereikt worden via deze link.
Of schrijf in op onze nieuwsbrief 

Partij 1:
Partij 2:
Kamer:
Algemene kamer
Datum publicatie: 18 januari 2021
Beslissingsnummer:
2020-046
Type procedure:
Vergunning