Boete van 1.250 euro voor radio Monza (Kinrooi)

Bij een controle van het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) bleek dat Radio Monza uitzond met een te hoog vermogen (uitgangsvermogen van 200 Watt i.p.v. 104 Watt) en een gewijzigde opstelling van de dipolen.

'Wanneer een radio zich niet houdt aan zijn maximaal zendvermogen, wordt de orde binnen het radiolandschap en het zendcomfort van de andere radio-omroeporganisaties verstoord of zelfs teniet gedaan', zo meent de VRM.

Gelet op het feit dat radio Monza reeds eerder werd gesanctioneerd voor een gelijkaardige inbreuk, wordt een geldboete van 1.250 euro opgelegd.  Lokale radio Monza moet eveneens het uitgangsvermogen en de richting van de dipolen conformeren aan de zendvergunning.

Mediadecreet

“De zendinstallaties van de landelijke, regionale en lokale radioomroeporganisaties liggen in het Nederlandse taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad en in het verzorgingsgebied van de particuliere radio-omroeporganisatie. De verplaatsing van de zendinstallaties is toegestaan, voor zover die inpasbaar is in het frequentieplan en nadat de aanpassing van de zendvergunning is goedgekeurd door de Vlaamse Regulator voor de Media.

De landelijke, regionale en lokale radio-omroeporganisaties gebruiken een technische uitrusting die conform de wettelijke en decretale voorschriften is, en ze houden zich aan de bepalingen van de zendvergunning. Ze aanvaarden het onderzoek naar de werking ter plaatse door de aangestelde ambtenaren.”

Partij 1:
VRM
Partij 2:
VZW Radio Monza
Kamer:
Algemene kamer
Datum publicatie: 11 juni 2012
Beslissingsnummer:
2012-012
Type procedure:
Ambtshalve onderzoek