Jaarverslag 2023 gepubliceerd

Het jaarverslag 2023 van de Vlaamse Regulator voor de Media is gepubliceerd.

In het jaarverslag wordt vooreerst een algemeen beeld geschetst van de organisatie. In het een tweede deel wordt o.a. uitvoerig ingegaan op de wijzigingen in het reglementair kader. Ook staan we stil bij de rol van de VRM als aanspreekpunt en kenniscentrum binnen de Vlaamse mediasector.

Ook de beslissingen van de algemene kamer en kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen worden uitvoerig besproken.

De activiteiten van de VRM m.b.t. de economische analyse van de mediasector komen aan bod in het vijfde hoofdstuk van het jaarverslag. Centraal staan hier het rapport Mediaconcentratie in Vlaanderen, de markanalyse, de samenwerking met andere nationale regelgevende instanties (NRI's) en de netneutraliteit.

Ook de werkzaamheden rond het jaarlijkse toezichtsrapport op de naleving van de beheersovereenkomst door de openbare omroeporganisatie, worden kort aangeraakt.

Tot 30 juni 2024 is ons land voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ook de VRM beweegt zich reeds jaren op het Europees toneel. Over de contacten die de VRM heeft op dit vlak kan je meer lezen in het hoofdstuk 'Contacten met andere instanties'.

We bespreken ook nog kort de belangrijkste activiteiten rond het Content Creator ProtocolIn december 2023 voerde de VRM een onderzoek naar de aanduiding van commerciële communicatie op de online video's van de Vlaamse content creators. Uitleg bij het onderzoek en de onderzoeksresultaten kunnen via volgende links geraadpleegd worden:
Tekst onderzoek december 2023 CCP (VRM)Open dit document met ReadSpeaker docReader
Onderzoeksresultaten december 2023 CCP (VRM)Open dit document met ReadSpeaker docReader

Op het einde van het jaarverslag situeren we ook enkele nieuwe uitdagingen, bedenkingen en aanbevelingen.

Het jaarverslag kan nagelezen worden op deze pagina.

Thursday, 28 March 2024

Afbeeldingen

Kaft jaarverslag 2023
Kaft jaarverslag 2023