KPI 13. De VRT besteedt in haar sportaanbod aandacht aan damescompetities, g-sport en 32 sporten.

De VRT bood in 2021 een informatief, ontspannend en verbindend aanbod zowel over sporten met een breed publiek (wielrennen en voetbal) als over sporten met een beperkter draagvlak. Binnen dat aanbod werd aandacht besteed aan damescompetities en g-sporten. Inzake het verwerven van sportrechten stelde de omroep zich terughoudend op indien private Vlaamse televisieomroepen daarvoor interesse toonden.

Als gevolg van de coronapandemie werden het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen verplaatst van 2020 naar 2021. Dat had een grote impact op het sportaanbod in de zomermaanden.

  • Radio 1 had in zijn sportaanbod aandacht voor 57 sporten. Op VRT-Televisie ging aandacht naar 93 sporten. Sporza.be berichtte over 73 sporten. (Een overzicht van deze sporten is opgenomen in bijlage B).
  • De publieke omroep bracht diverse vrouwencompetities onder de aandacht via zijn verschillende kanalen, zoals atletiek, basketbal (o.a. het EK Basketbal), gymnastiek (EK en WK gymnastiek), hockey (o.a. EK hockey), tennis, veldrijden (o.a. BK en EK veldrijden), voetbal (o.a. wedstrijden van de nationale vrouwenploeg), volleybal en wielrennen (o.a. Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Baloise Ladies Tour).
  • De VRT had aandacht voor g-sporten, zoals g-darts, goalbal, paracycling en rolstoeltennis. Op televisie werd veel tijd besteed aan de Paralympische Spelen.

De performantiemaatstaf blijkt hiermee in 2021 behaald te zijn.