Aanvraag zendvergunning lokale radio-omroeporganisatie / netwerkradio-omroeporganisatie

Op 14 juli 2017 nam de Vlaamse Regering akte van een eerste reeks van 35 erkenningen als lokale radio-omroeporganisatie.

Op basis van de ontvangen en ontvankelijk bevonden aanvragen tot erkenning als lokale radio-omroeporganisatie werd vastgesteld dat er 35 aanvragen van kandidaten waren waarbij zij de enige aanvrager zijn voor een specifiek lokaal frequentiepakket en waarbij eveneens werd vastgesteld dat deze kandidaten geen aanvraag voor een ander (lokaal) frequentiepakket hebben ingediend. Bijgevolg werd aan deze kandidaat-lokale radio-omroeporganisaties de erkenning toegekend door de Vlaams minister van Media, gezien enerzijds het dossier ontvankelijk was en anderzijds een vergelijkende toets met andere kandidaat-omroepen overbodig was (zie voor meer info ook https://cjsm.be/media/themas/mediadecreet/radio-erkenningen). 

Deze 35 radio-omroeporganisaties dienen nu bij de VRM een aanvraag tot zendvergunning in te dienen. Zij kunnen hiervoor gebruikmaken van het formulier bijgevoegd in dit bericht.


Op 15 september 2017 nam de Vlaamse Regering akte van 4 erkenningen als netwerkradio-omroeporganisatie. Het betreft erkenningen voor:

  • S-Radio (SBS Media)
  • VBRO (Vrije Brugse Radio Omroep)
  • HIT! (CFM)
  • Stadsradio Vlaanderen (BG-Consulting)

Deze 4 netwerkradio-omroeporganisaties dienen nu bij de VRM een aanvraag tot zendvergunning in te dienen. Zij kunnen hiervoor gebruikmaken van het formulier bijgevoegd in dit bericht.

 

vrijdag, 8 september 2017